Maison des terrils

Het Maison des Terrils verwelkomt u in de vroegere wasplaats aangelegd in de Gosson mijn, ooit ook een kamer met douches en voor...gehangenen. Na een eerste schouwen, in beeld, van de lokale fauna en flora kunnen wandelaars ze in hun naturlijke omgeving gaan  zien.

 

 

Het Prehistomuseum

 Een nieuw museum, verrassend en origineel voor de ganse familie. Een première in Europa met 30 hectaren vol belevenissen in het hart van een beschermd bos. 

 

 

Val Saint Lambert

Ontdek het bewerken van Kristal en de eeuwenoude geschiedenis van Val Saint Lambert. Beleef met de arbeiders de magie van het omvormen van een boeiende materie en volg "live" de realisatie van een uniek stuk, vanaf het scheppen van het kristal uit de oven, tot zijn afwerking.

 

 

Huis van Metallurgie en Industrie van Luik

2500 m² om het gewestelijke industriële erfdeel te ontdekken. Ontdek alle geheimen van de metallurgie, energieën en informatica , van gisteren en vandaag. In 10 zalen herbeleeft u opnieuw vier eeuwen technologiëen : de oudste hoogoven van het land, een opzienbarende stoommachine, de zinken badkuip van Napoleon, het prototype van de dynamo van Zénobe Gramme, de heel zeldzame oudste computer, zijn, onder veel anderen, enkele schatten van dit boeiende avontuur.

 

 

Blegny-Mijn

"Om te snappen moet je zakken". Trek je jas aan, zet je helm op, en zak met een gids in de liftkooi ter ontmoeting van een andere wereld. Vervolgens ontdek je de geheimen van de kolensorteer- en wasinstallaties, vanaf de aankomst van het mineraal tot zijn vervoer.

 

 

Toeristisch Centrum van de Wol en de Mode - Aqualaine

Van schaap tot afgewerkt product (bedsprei...): maak kennis met de wijze waarop de wol bewerkt werd in het spektakelparcours, gelegen in de oude Bettonville-Dethier-fabriek. Dankzij de individuele audiogids wordt de bezoeker ondergedompeld in het roemrijke verleden van de wolindustrie van Verviers. Textielmachines, getuigenissen van werknemers en kostuums maken het verhaal compleet. Profiteer eveneens van uw bezoek aan TCWM om onze tijdelijke tentoonstellingen te bezoeken.