Getuige van de industriële geschiedenis

Evolutie van mens en techniek

Ontdek de rijkdommen van ons industriële verleden in het spektakelparcours waar u meer te weten komt over het leven en werk van de 'Meesters van het vuur'. Zij ontgonnen de nodige grondstoffen en transformeerden ze tot alledaagse producten. Steenbakkerijen, steengroeves, aluin- en kruitfabrieken, zink- en loodertsmijnen... zovele industrieën die onze streek verrijkten...

De steengroeve, gelegen bij de Meesters van het vuur, is sinds het stopzetten van de ontginningswerken in 2009 een groene zone geworden. In 2013 verkreeg de voormalige groeve het statuut van 'domaniaal natuurreservaat'.

 

Horaires d'ouverture :

Nous vous accueillons, du 1er avril au 1er octobre 2017, les week-end, jours fériés et congés scolaires, de 11h à 17h.
Fermé les lundis et mardis sauf jours fériés

Accueil des groupes de mars à octobre, sur réservation.
Les travaux sont à présent TERMINES.

Openingsuren:

U kan bij ons terecht van 1 avril tot 1 oktober 2017, tijdens de weekends, feestdagen en schoolvakanties, van 11u tot 17u.
Gesloten op maandag en dinsdag behalve indien het een feestdag betreft.
Voor groepsbezoeken van maart tot oktober  toegankelijk mits reservatie.

 


 

 

Contact

5, Rue de Bende

4540 Ampsin

Tél : 085/314448

Un site, deux visites...

Le Musée vivant du cycle, installé depuis peu aux Maîtres du feu, vous fera voyager à travers l'histoire du vélo, de ses origines à nos jours.

 

Een site, twee museums...

In het fietsenmuseum, sinds kort geïnstalleerd bij de Meesters van het vuur, reist u door de tijd en volgt u het ontstaan van de tweewieler en zijn evolutie.